Nurus Sürdürülebilir Mimarinin Destekçisi

Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Eğitim ve Konferansı kapsamında düzenlenen LEED eğitiminin beşincisi 5 Haziran’da İstanbul Lazzoni Otel’de gerçekleştirildi. Organizasyona Türkiye’nin önde gelen mimarlık ve mühendislik ofislerinden, inşaat firmalarından profesyoneller ve üniversitelerin mimarlık-mühendislik fakültesi son sınıf öğrencileri katıldı. Nitelikli tasarımları ile dünyanın lider mobilya üreticileri arasında yer alan Nurus’un platin sponsor olduğu Yeşil Rapido-LEED eğitimi ile katılımcılara Türkiye’de son yıllarda hız kazanan yeşil bina üretimi hakkında bilgiler aktarılarak, ekolojik farkındalığa dikkat çekildi.

Nurus, etkinlik kapsamında standında sergilediği ürünler ile katılımcılardan tam not aldı. Yüzde 100 geri dönüştürülebilen malzemeden üretilen ve Green Good Design 2015 ödüllü Stefan Brodbeck tasarımı Alava sandalye; yüzde 100 geri dönüştürülebilen malzemeden üretilen Sema sehpa ve iç ve dış mekanlarda kullanıma uygun olan Cork,Nurus standında ziyaretçilerle buluştu. Stantta bulunan “Instagram Printer” cihazı ile katılımcılar, #dogayasahipcikiyorum hashtag’i ile Alava ile çektikleri fotoğraflarını sosyal medyada paylaşma imkânı bulurken fotoğraflarının anlık çıktısını alarak etkinliği anımsatan kalıcı bir hediyeye sahip oldular.

Tüm gün süren ve Türkiye’nin önde gelen mimarlık, iç mimarlık, mühendislik ofisleri ile inşaat ve gayrimenkul firmalarının mimarlarının katılımıyla gerçekleşen Yeşil Rapido’nun gündüz eğitimleri özel davetli 200 kişi ile başlayıp, öğleden sonra ise diğer katılımcılara açılarak 400 kişilik bir konferans olarak devam etti. Bu sene 5.’si gerçekleştirilen Yeşil Rapido-Leed Eğitim Organizasyonu ile bugüne kadar 700’ü aşkın katılımcı sertifika sahibi oldu.

Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Eğitim ve Konferansı’nın gün sonunda gerçekleştirdiği panelde ise "Yeşil olmayan bir kentte binalar yeşil olabilir mi? Yeşil kalabilir mi?" sorularına mimar Yama Karım, Stefan Behnisch ve ekolojist Gary Grant gibi sektörün önde gelen profesyonelleri cevap aradı.

Lütfen cihazınızı yatay konuma getiriniz.